De Techniek dag/week Nieuwleusen 2019.

Doel : Kind interesseren voor techniek en hen voorbereiden op bedrijfsbezoeken. De kinderen leggen tijdens de techniek dag/week bedrijfsbezoeken af en nemen deel aan een uitgebreide rondleidingen. Elk kind vormt een authentieke ontwerpopdracht uit op school onder begeleiding van de leerkracht en bij bedrijven trachten werknemers de leerlingen en ouders o.a. over de onderzoek- en ontwerpkant te informeren.

Op de Open Avond worden ouders uitgenodigd om de ontwerp producten van de kinderen te bewonderen en kennis te maken met de deelnemende bedrijven. Ook dit jaar zullen we gezamenlijk afsluiten in De Spil te Nieuwleusen.

Technobiel      

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte – een vrachtwagen –waarin leerlingen op allerleimanieren van techniek kunnen proeven. ’De Technobiel is speciaal geschikt voor de groepen 6, 7 en 8 en de eerste klas van het voortgezet onderwijs, wanneer jongeren een keuze gaan maken voor vervolgonderwijs. De Technobiel heeft twee verdiepingen waar kinderen van alles ontdekken: van de techniek van een transportband tot Augmented Reality en technische proefjes.

In 2019 doen onderstaande 14 bedrijven mee aan de techniekdag.

 • 3KH,
 • Arcabo,
 • Stacon,
 • Selecsys/Ravelin,
 • Gezamenlijke bouwbedrijven via RTC Bouw,
 • Gezamenlijke installateurs via RTC Bouw,
 • Krul Schoonmaakbedrijven,
 • RPP,
 • Hoekman-Roestvaststaal B.V.,
 • Alvasi Reclame,
 • Klinge tweewielers,
 • Aluvo,
 • Bam,
 • WEMO-techniek.